Mag ik ons aan u voorstellen?

Mijn naam is Miriam Houkes en mijn partner heet Fokke Hoogerman en wij heten u welkom op de site van Landhuis Hoog Arcen. Graag stellen wij ons aan u voor, zodat u een oprecht gevoel krijgt bij de foto’s van het appartement en haar omgeving. Want niets is belangrijker in het leven dan een goed gevoel. En dat is wat wij u graag willen geven.

Familie HoogermansNa 18 jaar te zijn weggeweest uit ons mooie Limburgse land, stak heimwee de kop op. We hadden net de laatste hand gelegd aan ons huis in Duiven (bij Arnhem) toen we besloten het roer om te gooien. Maar dan wel rigoureus.

Achteraf gezien pasten we wel in een programma als "het roer om" of "ik vertrek", waar mensen rond de 40 ineens na gaan denken over wat ze al die jaren eigenlijk hebben gedaan en nog moeten doen. En dan vooral het laatste gedeelte, dat “moeten” tot aan je pensioen grijpt de meeste mensen naar de keel. Met dat gegeven in ons achterhoofd, zijn we naar een levensinvulling gaan zoeken die ons gelukkig zou kunnen maken (en als het even kan tot aan ons pensioen). En daar hoefden wij niet lang over na te denken!

De locatie was natuurlijk heel belangrijk. Fokke, mijn partner, kwam met de voorzichtige suggestie om misschien naar Limburg te verhuizen, want de rust, de gastvrijheid, het “Limburgse kwartiertje” (doe maar rustig aan) en niet te vergeten de Limburgse vlaai bevielen hem wel. Hij komt van ons tweeën niet eens hier vandaan. Na twee seconden was het dan ook besloten, wij gaan “terug”!

Ons nieuwe huis was liefde op het eerste gezicht en dat gezicht verandert nog al eens van uiterlijk. Dat kunnen de gasten van het eerste uur beamen, want zij zijn altijd weer nieuwsgierig naar wat er nu weer verandert is. Comfort en rust staan bij ons hoog in het vaandel en dan moet je ook met de tijd mee, om daar aan te voldoen. De nieuwste aanwinst om dat gevoel te versterken is de sfeervolle openhaard. En over een tijdje komt er wel weer iets nieuws bij. Dat maakt het altijd leuk om hier te komen, want het is bijna nooit hetzelfde als de eerste keer. Echter de kwaliteit en de gastvrijheid veranderen niet, want uiteindelijk is dat één van de redenen waarom onze gasten terug blijven komen.

Sinds 2009 is hier mijn allergrootste wens bij gekomen en wel mijn eigen Woon- en Cadeau atelier. We zijn begonnen aan huis hier in Arcen en in Roermond op Resort Marina Oolderhuuske. Sinds 1 april 2011 zijn wij de trotse eigenaren van een prachtige Woon- & decoratiewinkel aan het Raadhuisplein midden in ons mooie Arcen. Eindelijk kan ik mijn passie voor wonen in practijk brengen en hoop tevens meerdere mensen met mij enthousiast te krijgen voor mijn collecties.

Vandaar dat wij een totaalpakket bieden als u hier komt. Niemand zit immers, na een lange autorit, te wachten op een pakketje met beddengoed die eigenlijk al op het bed had moeten liggen. Dus de bedden zijn mooi opgemaakt met luxe beddengoed, de handdoeken liggen in de badkamer en de koffie met gebak staat voor u klaar. Het enige wat u nog rest, eer u aan uw welverdiende vakantie kunt beginnen, is de koffers naar binnen brengen (en als u wilt, helpen wij u een handje mee) en de vakantie kan beginnen!


Hartelijk welkom!